Zimní recepty s čaji ETS

Zimní recepty s čaji ETS

ČAJE V KUCHYNI

 

Většina z nás vnímá čaj jako nápoj. Snídaně, nachlazení, mrazivé dny nebo jenom odpolední relax, s tím vším máme šálek čaje spojený. Kvalitní bylinné čaje lze překvapivě použít i k tomu, aby vašim kreativním receptům dodaly chuť: naplněné či vyluhované do různých zálivek a koktejlů, uzené na grilu nebo rozemleté a použité jako koření. Různé druhy čaje mají výrazné příchutě, od dřevitých a travnatých po svíravé a silné, od sladkých po hořké a parfémované. Každá chuť s sebou nese originální požitek a možnost nekonečných experimentů. Jak ukazují tyto recepty, lze je použít ve všem, od slaných hlavních jídel až po dezerty, a přidat jídlu tak voňavé květinové, bylinné, kouřové a dokonce i pikantní tóny.

Recept na čaj MASALA CHAI:

Masala čaj je velmi oblíbený a populární po celé Indii,a díky své jedinečné a orientální chuti si získal oblibu po celém světě. V Indii jej naleznete na každém rohu, prodavači ho nalévají do malých kalíšků z obrovských konvic. V tomto zimním období je skvělé alespoň díky vůni a chuti čajového nápoje v šálku vycestovat do exotických koutů Indie.

Budeme potřebovat:

Koření: 4 hřebíčky, 4 tobolky kardamomu, malý svitek skořice, 2 plátky čestvého zázvoru a polovinu badyánu

A dále 2 sáčky černého čaje Darjeeling

Koření s čajem vaříme v půl litru vody – po uvedení do varu vaříme 4 minuty. Následně scedíme. Tradičně se Masala chai sladí a podává se s mlékem.

Jako další recept jsme pro vás připravili tip na Vánoční punč:

Období Vánoc je spojené se zimou, sněhem, ale také provoněnou domácností a vánoční atmosférou. A také aromatickým . horlým punčem na zahřátí.

Budeme potřebovat:

Koření: 2 hřebíčky, svitek skořice

Dále 200 ml klasického českého rumu, 200 ml červeného vína, 50ml pomerančové šťávy a 500 ml černého čaje Earl Gray

Černý čaj uvaříme společně s kořením. Následně smícháme s červeným vínem, rumem a pomerančovou šťávou. Podáváme v hrnečcích ozdobených plátkem pomeranče.